Forberedelser til sesongen 2014

Hei igjen.

Det er lenge siden jeg har skrevet noe her nå. Har ikke tenkt mye på denne siden og har drevet med andre ting, men når jeg nå ser tilbake på en sesong som ikke ble helt sånn jeg hadde ønsket og er igang med å jobbe frem mot neste sesong så vurderer jeg å begynne å skrive her igjen.

Sesongen 2013 har vært preget av mye sykdom og skader. Var innblandet i mange velt, men har heldigvis sluppet unna alle sammen uten å brekke noe. I tillegg må jeg innrømme overfor meg selv at jeg ikke har vært flink nok til å trene optimalt og gjøre de tingene som skal til får å prestere jevnt over tid. Likevel tar jeg med meg det positive fra i år med meg over til neste sesong.

Tidlig denne sesongen merket jeg at jeg hadde tatt et stort sprang fra der jeg hadde stått tidligere. Jeg visste at jeg fortsatt måtte fortsette å jobbe for å bli enda sterkere, men jeg hadde endelig kommet opp på et «akseptabelt» nivå der jeg følte at jeg måtte være. Det jeg merket var at jeg hadde blitt vesentlig sterkere enn det jeg hadde vært tidligere og at formen til de jeg syklet mot derfor også var jevnere min egen. Likevel skapte jeg meg selv et stort problem.

Dette problemet var at jeg tidlig i sesongen sa til meg selv: «Jeg har blitt mye sterkere, men jeg trenger en sesong til før jeg kan vinne noe.» Dette var en stor tabbe og har hindret mye av videre utvikling gjennom sesongen. Jeg har gitt uttrykk overfor meg selv at det var greit at jeg skulle gi meg ekstra tid før jeg skulle prestere, når jeg egentlig burde ha fortsatt med å jobbe jevnt og hardt gjennom hele sesongen.(Flere velt, skader og sykdom kan også ha bidratt negativt til dette.)

Etter at jeg i juni fikk meg ny trener har heldigvis motivasjonen og tankegangen min endret seg sterkt. Jeg kom inn i høstsesongen med en ny giv etter å ha kost meg på trening gjennom hele sommeren og også prestert greit i turrittet Tour de Hallingdal med noen gode etappeplasseringer og 6. plass i sammendraget. Under en av etappene i Tønsberg 4-dagers fikk jeg vist litt av hvilket potensiale jeg har ved å komme med i det avgjørende bruddet.  For lite trening i de høyeste intensitet-sonene gjorde at jeg likevel ikke maktet å kjøre meg inn til det beste resultatet, selv om jeg under så og si hele etappen følte at jeg kunne vinne.

En uke etter dette rittet fulgte en kneskade som satt meg ut i omtrent 1 måned og som også ødela høstsesongen fullstendig. Sykdom som også ikke ville slippe taket i meg gjorde det vanskelig å få gjennomført trening.

 

Nå i dag så er jeg tilbake i Spania for å jobbe hardt mot neste sesong i 2014. Jeg bor i Los Montesinos i oktober og november før jeg flytter til Mallorca fra desember til april. Hard og optimal trening fremover og gjennom hele vinteren vil gjøre at jeg stiller til start på rittene i neste sesong sterkere enn noen gang. Gleder meg bare til å se hvor det vil bringe meg.

Følg min trening og vei mot 2014 her og på Strava.

– Jonas

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s