Nytt år, nytt land, nytt lag, nye muligheter

Hei igjen.

Her kommer en liten oppdatering om hva som har skjedd de siste ukene. Det har vært en morsom og spennende periode for min del og hvorfor vil du få vite nå.

Den 27. januar fløy jeg fra fra Mallorca til Alicante for å være på fastlandet frem til 11. februar.

      Image

 

Image

De første dagene var jeg hos min mormor som nå leier et fint lite hus i Torrevieja. Her fikk jeg trent noen gode økter med det nederlandske kontinentallaget Jo Piels som er her på samling med 7 ryttere og fikk meg bra matching i bakker og spurter.

Trening med Jo Piels      Stefan Poutsma

Den 30. januar dro jeg opp til Benidorm for å bo en uke der med David Desa fra Fana IL. David er en maskin av en syklist som gjerne sykler 5 timer eller mer, 6 ganger i uken. Vi fikk noen flotte turer sammen og fikk sjekket ut slettene og bakkene i området rundt Benidorm. I tillegg til å være glad i å trene masse så er David utrolig glad i mat, men siden maten på hotellet der vi bodde ikke var av særlig høy kvalitet fikk den ofte gjennomgå kritikk. Dette var mat både David og jeg vil karakterisere som ferdigmat varmet opp, så vi spiste ikke så ofte av maten som var der. Hadde en veldig fin uke med David og det var koselig å tilbringe tid med en syklist som er så lik seg selv.

Image

I Benidorm fikk vi også en fin økt med Jonas Orset som denne sesongen skal sykle for det Kinesiske kontinentallaget China Wuxi Jilun Cycling. Det virker som at han har gjennomført bra med trening gjennom vinteren og det var hyggelig å se han igjen. Håper at treningen hans slår frukter i sesongen og han får kjørt inn mange gode resultater. Hvis du vil Jonas, så får du ta turen ned til meg for å få litt mer kvalitetstrening i området senere i år.

Image

På samme økten vi kjørte med Jonas fikk jeg også møte og sykle med en av mine nye spanske lagkamerater Luis Devesa. Dette er en liten spanjol, men med ekstremt mye styrke og godt humør. Han virker som en bra person å tilbringe tid sammen med og håper på mange bra treninger og konkurranser med han. Luis hadde også fått sykkelen laget skal sykle på allerede, så jeg fikk se hvor lekker sykkelen jeg skulle tilbringe året på var. Kunne ikke vente med å få fatt i min og prøve den ut.

Image

Søndag den 2. februar fikk jeg sykkelen min jeg også og mandagen var den klar for å testes ut. Rammen som heter Berria Team 2.0 SL virket både lett og stiv. Sammen med Ultegra di2 11-speed, Rotor Q-Rings og Shimano Dura-ace C24 hjul var det virkelig en glede å sykle på den. På mandagen hadde jeg også to timer hos fysio for masasje av beina og behandling av akillessene som jeg har slitt en del med i det siste. Følte at dette ga mange positive effekter og kroppen føltes bra dagene etterpå. Tok også turen tilbake på onsdag for oppfølging og mer masasje.

ImageImageImage

Denne uken så møtte jeg også flere av mine nye lagkamerater før lagsamlingen begynte på torsdagen. Jeg fikk flere gode økter og fikk kjenne på hvordan spanjolene kjører i motbakkene. Det er en litt annen treningskultur, men seigheten til spanjolene er til å bøye seg i støvet av. En av syklistene på laget, Martin Lestido, er også mesteren av Galicia i 2013.

Image

Lagsamling med Mutua Levante Delikia Renault Ginestar

Image

Torsdag:
Torsdag morgen var første gangen jeg møtte hele laget. Siden det nå var kommet en nordmann på laget var de nysgjerrige på om Norge virkelig var så kaldt på vinteren som de hadde hørt. Det blåste mye og de syntes at det var kaldt i Benidorm nå, men for min del sa jeg at 14 grader og litt vind var perfekte sykkelforhold. Vi fikk utdelt sykkelklærne til laget, samt mye annet diverse utstyr. På sykkelen fikk vi satt opp nye seter og pedaler fra henholdsvis Essax og Exustar. Ellers fikk vi mye kompresjonsklær fra Lurbel, treningsklær fra Daen, egne sekker med navn, caps, briller og hjelm fra Salice og en stor bag med navnet vårt på og hovedsponsorene. Etter et raskt lagmøte var det klart for første treningsøkt med laget. Dette skulle være en 3 timers rolig økt der vi blant annet skulle sykle til en av navnesponsorene våre, Renault Ginestar, og ta sponsorbilder. Økten begynte rolig og fint, men som jeg har erfart av spanjolene de siste dagene, så skrur de opp farten når de ser at bakkene kommer. I dag var intet unntak og de fleste fikk kjenne på tempoet. Tempoet gikk ned når det flatet ut litt og vi kom oss til første sponsormøte. Vi fikk på oss capsen fra Salice og smilte pent rundt de fine bilene fra Renault Ginestar. Etter dette gikk økten greit og bedagelig hjem igjen til hotellet. Vi fikk spist god mat sammen og hadde et langt lagmøte på ettermiddagen med fokus på det psykologiske og mentale aspektet ved sykling. Laget har ved siden av manageren både mekaniker, massør og psykolog. Det var sistnevnte som ledet dagens møte og snakket mye om hvordan man skal snakke til seg selv når man er sliten og motivere seg til å ta ut det beste av seg. Det var et lærerikt og morsomt møte og vi fikk blitt enda bedre kjent med hverandre. Ved siden av et stort og bra støtteapparat så har laget både «lagbuss» og bil. Etter møtet var det igjen tid for å fylle på med næring før det var tid for å sove.

Image    Image

Fredag: 
Denne dagen begynte med fellesfrokost halv 8, før det var klart for avreise til flere sponsormøter klokken kvart over 8. Vi tok turen med bussen nordover en times tid for dagens første sponsormøte. Dette var med Lurbel, som leverer lagets kompresjonsklær. Vi fikk på oss lange kompresjonsokker og armer, og igjen Salice capsene og knipset flere bilder. Deretter var det tid for å sykle rundt en time i rulle med laget og hadde en snittfart på 38 km/t. Her ventet andre neste sponsormøtet med en av lagets andre navnesponsorer Delikia Fresh. Her fikk vi alle utdelt små kopper med logoer og knipset igjen flere bilder med Delikia flagg flagrende bak oss i vinden. Igjen var det tid for at flere på laget skulle klage på kulden og vinden, hehe. Etter at kameraene var tomme for film var det tid for å fortsette på dagens langtur som skulle vare i 5-6 timer. I dag var dagen der vi skulle oppleve noen skikkelige bakker og det skulle ikke kjøres sakte i disse. Vi tok turen innom flere bakker og strekninger med diverse stigninger. Noen bakker var 5-10 km og hadde en snittprosent på 5-10%, mens andre bakker var kortere. Disse hadde derimot stigningsprosenter på opp mot 30% og de kom hurtig i bolker. Med rimelig høy fart i alle bakkene ble dette en skikkelig godøkt og når vi kom hjem til hotellet var vi alle med godt humør, men de fleste kjente det nok litt i beina. Etter å hevet innpå et godt måltid var det tid for å slappe av litt. Det ble en tidlig kveld i seng, slik at jeg skulle være klar for enda en langtur neste dag.

Image      Image

Lørdag: 
Lørdag begynte med frokost klokken halv 9. Vi syklet ut og opp mot fjellene til Alcoi der laget har base klokken 10. Det var en lang og seig stigning som vi holdt god fart i. I Alcoi var det tid for dagens sponsorbilder med lagets hovedsponsor Mutua Levante Seguros. Etter dette ventet noen flere bakkedrag, før vi delte oss inn i 2 grupper og kjørte lagtempo drag på slutten av økten. Alt i alt en veldig bra treningsøkt med mye trøkk. Laget virker utrolig sterkt og jeg ser frem til å kjøre ritt med laget denne sesongen. Da vi kom tilbake til hotellet var det tid for mer mat og hvile.

Image

Søndag: 
Siste dagen med samling for denne gang. Dagen skulle være en relativt rolig dag, men også innebære noen lagtempo drag. Vi delte oss også i dag inn i 2 grupper og fikk kjørt litt hardt sammen nå også. Kroppen føltes overraskende bra også nå og dragene gikk unna. Etter at vi var ferdig med dragene var det tid for å kjøre rolig hjem igjen til hotellet. Med over 32 km/t i snitt i dag og 130 i snittpuls, og en generelt bra langhelg, føler jeg at formen er på god vei. Satser på at den vil være der den skal være når jeg sesongstarter i begynnelsen av mars. Gleder meg til å komme i gang med ritt i Spania og å se hvordan rittene her nede er. Jeg dro hjem igjen til mormor i Torrevieja på kvelden.

Image

På mandagen fulgte en rolig 2 timers treningsøkt med Jo Piels. På kvelden fikk jeg tatt turen til en biomekaniker og stilt inn sykkelen min for optimal posisjon og skadeforebygging. I morgen tirsdag går turen tilbake igjen til Mallorca der jeg skal være i 3 uker før jeg vender snuten tilbake igjen til fastlandet og sesongstarten. 

Image

Følg med for å se hvordan treningen de neste ukene vil være og om hvordan mine erfaringer med å sykle i Spania vil være. 

Image

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s